Weber Pulse 2000 Recensie: Wát een genot kan elektrisch barbecueën zijn!

Zou je mij een paar maanden geleden hebben gevraagd of ik ooit een elektrische barbecue zou hebben gekocht, dan zou ik waarschijnlijk lachend ‘nee’ hebben gezegd. Gezien ik zelf alleen in een appartement woon waar barbecuen met gas of kolen verboden is, is een elektrische bbq misschien zelfs wel de enige optie. Maar kooltjes voelen nou eenmaal echter aan en elektrisch barbecuen heeft me simpelweg nooit echt gecharmeerd. Dat veranderde echter compleet toen we de Weber 2000 zelf uit mochten proberen. Tijd om zelf de proef op de som te nemen en wat heerlijke stukken vlees klaar te maken!

De Weber Pulse 2000

Zoals hier boven vermeld is de Weber Pulse 2000 een elektrische barbecue. Het is de duurdere variant in de Pulse-serie, die ook nog de Pulse 1000 bevat. Laatstgenoemde is iets kleiner en heeft één hitte-element, terwijl de Pulse 2000 wat groter is en twee barbecuezones bevat. Deze zijn overigens ook nog eens apart in te stellen, wat het mogelijk maakt twee soorten vlees apart van elkaar – en dus met andere settings – te bereiden. Zo gebruik je bijvoorbeeld de ene kant om je biefstuk te bereiden, terwijl de andere zijde wordt gebruikt om een heerlijke rib langzaam te laten garen. Easy as that.

Met zijn 2200 watt is de Weber Pulse 2000 extreem krachtig. Sterker nog, na wat zoekwerk kwamen we erachter dat het misschien zelfs wel de krachtigste elektrische barbecue is dit op dit moment verkrijgbaar is. Zo zou een temperatuur van maar liefst 325 graden goed haalbaar zijn. Door de mooi ontworpen solide kap merk je daar buiten de barbecue echter helemaal niets van.

De Pulse 2000 maakt gebruik van twee regelknoppen om de temperatuur op de verschillende barbecuezones in te stellen. Deze zijn in te stellen op Low, Medium of High, afhankelijk van hoe heet je wilt dat het vlees gegaard zal worden. Door middel van een groot indicatiescherm in het midden van het apparaat, zie je te allen tijde (zelfs vanaf een grote afstand) hoe heet de barbecue momenteel is. Zijn de platen helemaal op temperatuur, dan krijg je dit middels een geluid te horen en weet je dat het tijd is om je steaks, koteletjes, worstjes of speklappen te plaatsen!

iGrill module

Maar waar de Weber Pulse 2000 écht punten scoort, is met de ingebouwde iGrill. Hiermee houd je op afstand via je smartphone de temperatuur van maximaal vier aparte gerechten gemakkelijk in de gaten. De Weber app download je op je telefoon of tablet en deze maakt binnen enkele seconden contact met het apparaat. Niet alleen zie je vervolgens op je smartphone de temperatuur van de barbecue zelf, maar kan je ook precies de kerntemperatuur van je vlees meten, zonder de deksel van de barbecue ooit open te hoeven doen.

De app werkt daarnaast enorm simpel: je kiest welk soort vlees je wilt bereiden, hoe gaar je hem wilt hebben en steekt vervolgens de sonde in het vlees. Bij de Weber Pulse 2000 worden twee sondes meegeleverd, maar in totaal is er ruimte voor vier sondes. Vervolgens is het wachten tot je vlees op de gewenste temperatuur is, waarna je handig een seintje ontvangt op de barbecue zelf. En dit is precies waarom ik vanaf dit moment absoluut zo’n elektrisch apparaat aan zou raden. Doordat je constant op de hoogte gehouden wordt van de temperatuur van het vlees, is deze lekkerder en malser dan ooit dan wanneer je het op de gok zou doen. Mijn kip op een kolenbarbecue? Altijd net even te taai. Mijn kip op de Weber Pulse 2000? Extreem mals. Ik ben dan ook geen Meester BBQ-er, maar ook ík wil af en toe genieten van een heerlijk stuk vlees!

Reinigen

Het vervelendste moment van een zomerse bbq-avond is óf wanneer het bier op is, óf wanneer de schoonmaak van de barbecue op het programma staat. Toch valt het reinigen van de Weber Pulse 2000 enorm mee. Je verwijdert simpelweg de porselein geëmailleerde, gietijzeren grillroosters, die overigens van geweldige kwaliteit zijn en vrijwel niet aankoeken, haalt de opvangschaal eruit en stopt ze in de vaatwasser. Dat is overigens nog een prachtige pluspunt van een elektrische bbq ten opzichte van er een met kolen. De sappen en het vet vallen namelijk niet op de kolen (wat soms resulteert in flinke steekvlammen), maar worden onderaan de barbecue opgevangen in een uitneembare opvangschaal.

Conclusie

Dat elektrisch barbecueën niet voor iedereen is, moge duidelijk zijn. Sommige mensen zweren bij kolen, hout of gas, maar voor personen die in een appartement wonen net als ik is een elektrische barbecue zoals de Weber Pulse 2000 een waar genot. Ook voor mensen met gewoon een grote tuin, overigens. Nooit meer lang hoeven wachten tot je kooltjes heet genoeg zijn om vervolgens lastig te finetunen hoe heet de barbecue is. Nee, simpelweg de knoppen omdraaien en zélf controle hebben over de temperatuur. Nooit meer vieze handen van de houtskool of enorme hoeveelheden rook en nooit meer een gasfles hoeven aansluiten. Wél altijd heerlijk, perfect bereid vlees. Dat is de Weber Pulse 2000 voor mij.

De Weber Pulse 2000 hebben wij staan zonder onderstel, maar dit onderstel is los voor ongeveer 200 euro te kopen. Deze biedt een comfortabele werkhoogte, is voorzien van extra veel ruimte voor barbecuebenodigdheden en heeft handige gereedschapshaken zodat je al het gereedschap bij de hand houd. Daarnaast creëer je er wat meer werkruimte door dankzij de verwijderbare zijtafel, die zowel links als rechts bevestigd kan worden.

De Weber Pulse 2000 kost €745,- bij Coolblue.nl

Lees ook deze artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *